Anita sisustaa ja suunnittelee

Keittiön ja makuuhuoneen paikkoja vaihdettiin. Uuden keittiön seinän alta paljastui upea tiiliseinä. Tyyli haluttiin pitää helppona ja yksinkertaisena. Keittiössä ei esimerkiksi ole yläkaappeja ja asunnosta puuttuvat myös matot.
Keittiön ja makuuhuoneen paikkoja vaihdettiin. Uuden keittiön seinän alta paljastui upea tiiliseinä. Tyyli haluttiin pitää helppona ja yksinkertaisena. Keittiössä ei esimerkiksi ole yläkaappeja ja asunnosta puuttuvat myös matot.

Valoa sokkeloiden tilalle

Helsinkiläiseen kaupunkikotiin toteutettiin iso remontti, jonka ansiosta vanhasta ja epäkäytännöllisestä asunosta tuli avara, kaunis ja aivan asukkaansa näköinen.

teksti ja kuvat: Anita koponen

Vanha koti kaipasi kunnostusta ja päivitystä nykyaikaan, vaikka vanhaa tunnelmaa haluttiin säilyttää myös uudessa tilassa.

Asunto oli hyvin sokkeloinen, hämärä ja epäkäytännöllinen. Sinne haluttiin avaruutta, valoa ja ilmavuutta sekä parempi pohjaratkaisu, joten seinät kaadettiin.

Keittiön ja makuuhuoneen paikkoja vaihdettiin, mikä tarkoitti laajaa vesi- ja viemäriputkien remonttia.

Vanha kylpyhuone oli hyvin pieni ja epäkäytännöllinen. Siitä saatiin suurempi poistamalla kylpyhuoneen takaa turha käytävä, joka johti vanhaan keittiöön.

Kylpyhuoneeseen haluttiin kunnon leveä laskutaso sekä paikat pyykinpesulle, suihkulle ja wc-istuimelle. Tasoksi valittiin rosterinen tiskipöytä, joka näyttääkin todella upealta.

Pintamateriaalit eivät ole tavanomaista laattaa, vaan mikrosementtiä sekä seinissä että lattiassa. Varastosta löytynyt vanha ovi maalattiin mustaksi, ja pesukonetorni piilotettiin sen taakse.

Vanhat lasiovet erottivat aiemmin ruokailutilan muusta asunnosta. Kun ne poistettiin, koti avartui. Ovet maalattiin mustaksi ja asennettiin eteiseen naulakon suojaksi – aina ei tarvita uutta.

Seinä nykyisen keittiön ja ruokailutilan väliltä kaadettiin ja valo kulkee nyt läpi talon, keittiöstä ruokailutilan kautta olohuoneeseen.

Keittiö saatiin rakennettua hyvin entisen makuuhuoneen paikalle, kun seinä avattiin. Ruokailutila tammisine huonekaluineen tehtiin luontevasti keittiön viereen. Vanhasta keittiöstä tuli puolestaan makuuhuone ja vaatehuone.

Kaikki pinnat uudistettiin, joten asunto on käynyt läpi täydellisen remontin lattiasta kattoon.

Keittiön ja eteisen lattiaan on asennettu musta laatta, ja olohuone-ruokailutila sekä makuuhuone saivat leveää lankkuparkettia.

Seinät on maalattu vaalean harmaalla, ja ruokailutilassa on musta tehosteseinä.

Sisustussuunnittelija Anita Koponen tekee sisustus- ja tilasuunnitelmia koteihin, loma-asuntoihin ja julkisiin tiloihin. Anita on tullut tutuksi Huvila & Huussi sekä Inno-tv-ohjelmista.

www.ak-design.fi