3 X MODERNI KEITTIÖ

Jotain vanhaa, jotain uutta

Vanhoja kalusterunkoja hyödyntämällä keittiöremontissa säästettiin aikaa ja rahaa. Valoisa keittiö on nyt luonteva jatke kodin muuta sisustusta.

Teksti: Elina Turunen kuvat: sami kaikkonen

Piirun verran yli kymmenvuotias kempeleläinen keittiö kaipasi raikkaampaa ja modernimpaa ilmettä. Ovet ja vanhahtavat koristelistat vaihtamalla keittiö saatiin päivitettyä tälle vuosikymmenelle ja tila muuttui kertaheitolla valoisammaksi. Myös hana, allas, välitila ja tasot uusittiin, mutta hyväkuntoiset kodinkoneet saivat jäädä.

Asukkaat valitsivat Idekon keittiön sen toimivan konseptin takia: koko keittiötä ei tarvinnut laittaa uusiksi, vaan osa vanhoista ja käyttökelpoisista kalusterungoista pystyttiin hyödyntämään. Remontin nopeus, ekologisuus ja hintalappu miellyttivät asukkaita. Työtä nopeutti ennen kaikkea se, ettei vanhaa keittiötä tarvinnut purkaa kokonaan pois. Remontti valmistuikin parissa päivässä.

– Olimme kyllästyneet tammenvärisiin pintoihin, mutta kaappien rungot olivat kuitenkin hyvässä kunnossa. Kaikkea ei tarvinnut laittaa täysin uusiksi, mutta osa kaapeista meni vaihtoon, koska emme halunneet vanhoja ruskeita pintoja yhtään näkyviin, kodin emäntä kertoo.

Välitilan laminaattilevy liimattiin suoraan vanhojen laattojen päälle. Ohuet alumiinilistat kätkevät kuluneet laatat kokonaan. Myös työtaso vaihdettiin tummanharmaaseen laminaattiin. Harmaa, valkoinen ja musta toistuvat niin keittiössä kuin muuallakin kodissa.

– Koti on kauttaaltaan sisustettu selkeälinjaisesti, ja mustavalkoisuus hallitsee kaikkia tiloja. Koska keittiö avautuu olohuoneeseen, on ihanaa, että värimaailma on näissä tiloissa yhtenäinen, emäntä iloitsee.