3 X KEITTIÖ

Mattamustat tasot sulautuvat samanvärisiin keittiökalusteisiin lähes saumattomasti. Suuri saareke tarjoaa paljon työskentely-  ja laskutilaa, ja syvennyksen ansiosta baarijakkaroilla on mukava istua.
Mattamustat tasot sulautuvat samanvärisiin keittiökalusteisiin lähes saumattomasti. Suuri saareke tarjoaa paljon työskentely- ja laskutilaa, ja syvennyksen ansiosta baarijakkaroilla on mukava istua.

1. Minimalistinen musta

Mattamusta keittiö sopii erityisen hyvin valoisaan ja korkeaan tilaan. Yläkaapittomuus, suuret kalusteet ja ronskit materiaalit ovat tämän keittiön erityispiirteitä.

Teksti: Elina Turunen kuvat: maru lemmetty

Mikkelin asuntomessuille tänä vuonna rakennettu MinunVALO on loft-henkinen talo, jonka huonekorkeus kasvaa 3,5 metristä jopa viiteen metriin. Korkeiden tilojen lisäksi suuret ikkunat tuovat asuntoon runsaasti valoa. Avaraan tilaan sopiikin erityisen hyvin trendikäs musta keittiö, jota hallitsee suuri saareke. Modernin Noblessa-keittiön on suunnitellut sisustus- ja tilasuunnittelija Anita Koponen yhteistyössä Keittiömaan kanssa.

Koko talon sisustuksen tavoitteena on ollut luoda toimiva ja yhtenäinen kokonaisuus. Keittiön suunnittelussa piti siis huomioida myös olohuoneen toiminnot, koska keittiö on osa ruokailu- ja oleskelutilaa. Sisustusta sitoo yhteen värimaailma ja kalusteet: esimerkiksi suuri kahdeksan hengen ruokapöytä on samanlainen sohvapöydän kanssa.

Keittiösuunnittelun lähtökohtana oli talon moderni arkkitehtuuri ja loftmaisuus. – Keittiön tuli olla uskollinen loft-tyylille ja koko talon sisustukselle eli selkeälinjainen, integroitu ja maustettu mustalla sävyllä, Koponen kuvailee. Selkeys näkyy esimerkiksi yläkaapittomuudessa. – Tilaa ei ole tukittu yläkaapeilla, joten keittiö on erityisen avara. Minimalistisessa keittiössä on silti kaikki tarvittavat toiminnot ja runsaasti säilytystilaa.

Keittiötarvikkeet ja astiat on kätketty ikkunaseinällä oleviin korkeisiin kaappeihin sekä alakaapistojen ja saarekkeen käteviin vetolaatikoihin. Simppeliä linjaa korostaa myös vetimettömyys. Ovissa ja etusarjoissa on syvennysprofiili, joten ne on helppo avata.

Mattamusta keittiö on vahva kontrasti valkoisille korkeille seinille. Mikrosementoitu välitila, betonilattia, teräspöytä sekä puiset yksityiskohdat tuovat linjakkaaseen keittiöön lisäsärmää.