3 X KEITTIÖ

Ruokapöytä sopii hyvin yhteen vaaleiden hirsiseinien kanssa. Mustat Woodnotesin tuolit korostuvat vaaleita pintoja vasten.
Ruokapöytä sopii hyvin yhteen vaaleiden hirsiseinien kanssa. Mustat Woodnotesin tuolit korostuvat vaaleita pintoja vasten.

2. Puun pauloissa

Hirsitalon moderniin keittiöön tuovat lämpöä aidot puupinnat, pellavatekstiilit ja luonnonvalo. Vaalean keittiön mausteena on ripaus mustaa.

Teksti: Elina Turunen kuvat: maru lemmetty

Kaksikerroksisen omakotitalon olohuoneen ikkunoista avautuu upea näkymä ulos. Alakerran avara pohjaratkaisu tuo myös olohuoneen kyljessä sijaitsevaan avokeittiöön paljon luonnonvaloa.

Kirsi Valantin suunnitteleman sisustuksen lähtökohtana oli lapsiperheen toiveet ajanmukaisesta mutta kodikkaasta keittiöstä. GL-keittiön toimittama keittiö on moderni, mutta ei millään tapaa kylmä. Valantin suunnittelemat vaaleat saarnikaapistot tuovat keittiöön lämpöä, jota korostetaan kodikkailla tekstiileillä.

Vaikka alakerta onkin yhtenäistä tilaa, eri toiminnoille on selkeästi paikkansa: ruokapöytää korkeampi saareke jakaa keittiön ja ruokailutilan omiksi alueikseen. Keittiössä ei ole perinteistä jakoa ylä- ja alakaappeihin, vaan kokonainen seinä on yhtä kaappia. Jääkaappi ja uuni ovat kiinni kaappiseinässä, kun taas liesi, allas ja astianpesukone on sijoitettu saarekkeeseen. Saarekkeeseen on integroitu myös liesituuletin.

Säilytystilaa on paljon. Perheelle onkin tärkeää, että kaikelle on keittiössä oma paikkansa ja ruuanlaitto sujuu joutuisasti.