10+1

ajankohtaiset tuoteuutuudet

Teksti: toimitus kuvat: valmistajat

1. Astiat mittoina

Kodintekstiileistä tuttu Finlayson lanseeraa Mittava-astiasarjan, jonka astioilla voi mitata määriä: kulho esimerkiksi on myös kahden ja neljän desin mitta-astia. Pohjassa on vesiura, josta asianpesukoneessa kertynyt ylimääräinen vesi valuu pois. Mittava-astioita voi ostaa Prismoista.

www.prisma.fi

2. Lato autonkin suojaksi

Erittäin laadukas pulpettikattoinen parilato on valmistettu kuusihirrestä. Siihen kuuluu myös autokatos. Parilato on saatavana myös rako- tai umpiseinämallina. Hinta: alk. 3 490 €.

www.hyvankaupanpaikka.fi

3. Ovi auki ilman avaimia

Suomalaisen Oviku Oy:n kehittämä ja Suomessa valmistettu Nero-älylukituslaite avautuu normaalisti avaimella, mutta myös älylaitteella. Sen voi asentaa oveen, jossa on jo ennestään lukko. Avaimen saa jaettua etänä esimerkiksi lapselle, joka unohti kotiavaimet, tai vaikka tyhjään taloon tulevalle siivoojalle. Hinta: 249 €.

www.oviku.com

4. Kätevät kiskot altaassa

Blanco Etagon 6 -keittiöaltaaseen kuuluu monikäyttöiset Etagon-kiskot, joiden ansioista altaaseen syntyy kolme erillistä työskentelytasoa. Kiskoja on kaksi, ja ne voi sijoittaa vierekkäin tai päällekkäin joko altaan välitasolle tai pöytätasolle. Hinta: 645 € (Silgranit®, anthrazit).

www.lapetek.fi

5. Venttiili sulautuu sisustukseen

Lumi ja Lumo -ilmanvaihtoventtiilit mukautuvat sisutukseen, sillä etulevyyn voi kiinnittää tapettia, kangasta tai vaikka kuvan. Liimaa tai työkaluja ei tarvita, joten venttiilin ilmettä on helppo tuunata sisutuksen mukaan. Venttiilit on helppo asentaa ja nopea ottaa käyttöön, sillä mittaus, säätö ja lukitseminen onnistuvat irrottamatta venttiiliä kehyksestä.

www.flaktgroup.fi

6. Pallo tulessa

Suuren pallonmuotoisen tulisijan ympärillä on mukava seurustella ja viettää aikaa. Se on valmistettu lakatusta metallista. Tiheä suoja estää kipinöiden lentelyn ympäriinsä. Jälleenmyyjät: Bauhaus, Masku, taloon.com, netrauta.fi, talotarvike.com ja verkkokauppa.com. Hinta: 269 € (Ø 77 cm).

https://landmann.com/scand/fi

7. Pensaiden parturointiin

HLA 56 on kevyt, pitkävartinen ja akkukäyttöinen pensasleikkuri, joka sopii korkeiden pensaiden leikkaukseen (leikkuupituus 45 cm). Jos mielii vieläkin korkeammalle, voi hankkia lisävarusteena 0,5 metrin jatkovarren (39 €). Leikkuri on niin hiljainen, että pensaat saa siisteiksi ilman kuulosuojaimia. Stihl Compact -akkuperheen akut sopivat pensasleikkuriin. Hinta: 259 € (ei sis. akkua ja laturia).

www.stihl.fi

8. Voimistelijan ilmava unelma

Acon AirTrack 3 m on suuri ilmatäytteinen voimistelualusta moneen käyttöön, myös vesileikkeihin. Ison alustan päällä mahtuu harjoittelemaan ja joogaamaan (3 x 1 metriä) mukavasti. Keskiviiva auttaa hyppyjen ja volttien kohdistamisessa. Kantokahvat pitkällä sivulla helpottavat alustan siirtelyä. Pinnassa olevalla velcro-tarranauhalla voi kiinnittää useita voimistelualustoja päällekkäin. Hinta: 389 €.

www.acon.fi

9. Lukisiko vai lepäisikö?

Wall Night -seinävalaisin sopii yhtä lailla yövaloksi kuin lukulampuksikin. Valaisimessa on kaksi katkaisijaa, josta voi valita käyttötarkoituksen mukaan joko epäsuoran tai suoran valon. Valon sävy on 3 000 K lämmin valkoinen, ja valaisimen runko on mattavalkoinen. Valaisin tulee asennusvalmiina paketissa mukanaan tarvittavat kiinnikkeet. Hinta: 99 €.

www.ledstore.fi

10. Nuotiopaikka sateelta suojassa

Jalotakan Kotalaavu on komea ja konstailematon katettu tila, jonka suojiin saa nuotiopaikan – satoi tai paistoi. Laavun seinät ja katto ovat valmiita elementtejä, joten pystytys sujuu nopeasti. Kate­­materiaalit kuuluvat hintaan. Mitat 2,7 x 3,4 m, korkeus 2,5 m. Hinta: alk. 2 200 € (tarjous).

www.jalotakka.fi

Ylellinen vedenantaja

Axor Edge -hana on kylpyhuoneen jalokivi, jossa yhdistyvät selkeät geometriset muodot ja pikantit yksityiskohdat. Timanttihiontakuviot tekevät hanasta todellisen taide­teoksen, jolla on kuitenkin myös tärkeä tehtävä kylpyhuoneessa. Axor Edgeä on saatavissa seitsemässä kiiltävässä erikoisvärissä kultaisesta pronssiin ja mustaan kromiin.

www.axor-design.com