remontoija

Kylpyhuoneen pintaremontti

Luonnonkiveä ja lasia kylpyhuoneeseen

Omakotitalon kylpyhuone kaipasi kasvojenkohotusta ja yhtenäistä ilmettä talon muiden tilojen kanssa. Kun rakenteet ja vesieristykset ovat kunnossa, kylpyhuoneremontti sujuu ripeästi.

Teksti: toimitus kuvat: Seija rajander

Vuonna 2003 valmistuneen omakotitalon yläkerran kylpyhuoneen ilme kaipasi uudistusta. Talon muut märkätilat oli remontoitu jo aiemmin, ja nyt oli viimeisen pesutilan aika.

Vanhat kaakelit boordeineen haluttiin vaihtaa hillitym­piin ja kylpyhuonekalusteet modernimpiin, jotta myös yläkerran kylpyhuone olisi talon aiemmin remontoitujen tilojen kanssa yhtenäinen.

Uudet laatat vanhojen päälle

Vesieristykset oli tehty huolellisesti jo rakennusvaiheessa yli kymmenen vuotta sitten, joten vanhoja laattoja ei tarvinnut purkaa. Limpäri Oy:n remonttimies tasoitti seinät ja asensi uudet laatat vanhojen päälle. Mieluisat laatat löytyivät Kaakeli­keskuksen valikoimasta.

Luonnonkiviset lattialaatat (4,8 x 4,8 cm) ovat Ege Nat -tuotesarjasta. Kauniita mosaiikkilaattoja voi käyttää kodin kaikissa tiloissa lattioiden lisäksi yhtä hyvin seinissäkin. Luonnollisen näköinen Ape Lugano Cream -seinälaatta (20 x 60 cm) sopii hyvin luonnonkivisen lattialaatan pariksi.

Kaikki kylpyhuonekalusteet vaihdettiin. Kylpy- ­­huoneen valkoinen alakaapisto, käsienpesuallas ja led-valollinen peili­kaappi löytyivät Finnmirrorin Inaria-mallistosta. Kosteuden­kestävät kalusteet teetettiin mittatilauksena. Asukkaat ­pitävät erityisesti liukuovellisesta alakaapistosta, joka on sekä tyylikäs että käytännöllinen, koska liukuovien avaaminen ei vaadi tilaa ympärilleen. Kalusteiden toimitus sujui mutkattomasti, ja kalusteet asennettiin parissa tunnissa paikalleen.

Hanaksi valikoitui Oraksen Optima-hana. Päätös syntyi helposti, koska älykkään Optiman käsisuihku toimii hanaa koskematta, ja hana näytti muutenkin hyvältä.

Suihkukaappi mittojen mukaan

Aluksi hieman ongelmia tuotti suihkukaappi, koska kylpyhuoneessa on viisto katto eivätkä perusmallit sopineet tilaan. Asukkaat päätyivät laadukkaaseen kotimaiseen Sanka-suihkukaappiin, joka teetettiin mittatilaustyönä ja saatiin siten hyvin mahtumaan viistokaton alle. Bric-suihkukaapin allas on valumarmoria, profiilit maalattua alumiinia ja ovet sekä seinät lasia. Suihkutilaan valittiin Oraksen suihku ja sekoittaja, jotta ne ovat yhtenäiset käsienpesualtaan hanan ja käsisuihkun kanssa.

Seinän kaksi lasitiiliriviä näkyvät hienosti myös talon portaikkoon ja tuovat tunnelmaa ja hieman lisävaloa kylpyhuoneeseen. Remontissa haluttiin säilyttää ehdottomasti sama idea, mutta lasitiilet päivitettiin Vitrean Sahara-lasi­tiiliin, jotta ne sopivat kylpyhuoneen värimaailmaan. Alumiininen lista tiilien ympärillä ryhdistää yleisilmettä.

Mitä maksoi?

Suihkukaappi 1 970 €

Allaskaapisto (sis. allas + liukuovet) 1 310 €

Peilikaappi (209 €) led-valolipalla (252 €), yht. 461 €

Seinälaatat 44,50 €/m², yht. 670 €

Lattialaatat 123,31 €/m², yht. 740 €

Lasitiilet, kiinnityskappaleet ja silikonit 200 €

Työ 5 270 €

Mitä maksoi?

Suihkukaappi 1 970 €

Allaskaapisto (sis. allas + liukuovet) 1 310 €

Peilikaappi (209 €) led-valolipalla (252 €), yht. 461 €

Seinälaatat 44,50 €/m², yht. 670 €

Lattialaatat 123,31 €/m², yht. 740 €

Lasitiilet, kiinnityskappaleet ja silikonit 200 €

Työ 5 270 €